Vi, Geir Bakken og jeg, bor på Korbu, et lite sted mellom Notodden og Kongsberg. Her har vi 330 mål med boltreplass, turterreng hele året rett utenfor stuedøren og rikelig med grusveier til trening.

Vi fikk vår første samojedhund, Emma, i 1998 og fikk første kull i 2002. Kennel Rajuma har hatt elleve kull siden den gang, det siste i 2019. Det har aldri vært noe mål bli en stor oppdretter, men å avle frem noen sunne, vakre individer med allsidige bruksegenskaper og rasetypisk gemytt.

Hjemme hos oss bor i dag tre samojedhunder. Siden hundene våre er med på alle våre aktiviteter og er en stor del av familien, har vi valgt å ikke ha flere enn at vi kan ha med oss alle ut på tur hver dag hele året. Derfor har vi noen potensielle avls/utstillingshunder på sameie.

I tillegg til å drive oppdrett, holder jeg hundekurs i regi av Lundqvist Hundeskole og har utdannet meg som instruktør der for over 20 år siden. Det har vært en viktig del av å være oppdretter å kunne hjelpe valpekjøpere som lurer på ting. Det har vært lærerikt for meg også, da jeg hele tiden blir utfordret på treningsmetoder, fôring, utstyr og helse. Jeg liker å holde meg oppdatert og deltar ofte på kurs innen avl, adferd og læringsmetoder.

Følg oss gjerne på Facebook på: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007212496540